Головна » 2012 » Лютий » 16 » Меблі для кухні
14:39
Меблі для кухні
Меблі для кухні

   Це не лише те місце, де готують і споживають їжу, але й приймають гостей, влаштовують сімейні наради, дивляться телевізор і ще багато чого іншого. А жінка проводить на кухні чималу долю свого «робочого» та вільного часу, тому кухня, її меблі, побутова техніка та їх розташування повинні в першу чергу задовольняти господиню дому.
   Теперішня мода пропонує багатство стилів і кольорів для кухонних меблів: можна обрати класичний стиль кольору натурального дерева, як то: бук, груша, яблуня, кальвадос і т.д., а можна обрати кухню в стилі модерн насичених жовтих, червоних, синіх кольорів або стиль техно – колір «металік» та алюмінієві фасади. Це кому що до вподоби. Але не варто забувати – чим модерністичніший стиль Вашої кухні, тим швидше Ваші меблі вийдуть з моди, тому якщо Ви не збираєтесь кожні 3-4 роки змінювати інтерєр приміщення, варто зупинитися на більш класичних варіантах меблів.
   Але основні вимоги, що ставляться до кухонних меблів, це безперечно: зручність у користуванні та комфорт, так як не кожна середньо-статистична квартира може похвалитися просторою кухнею, тому слід дуже обачливо вибирати меблі, аби потім не натикатися на тумби, столи, стільці та одне на одного в пошуках «вільного місця».
   При виборі кухні треба звертати увагу на такі важливі речі, як то: скільки людей постійно користуються кухнею, як часто Ви їсте на кухні (тільки вечеряєте або три-чотири рази на день усією родиною), чи робите Ви на кухні справи, які не мають відношення до приготування їжі (дивитесь телевізор, вчите домашні завдання, перете, прасуєте), яку побутову техніку Ви плануєте придбати або вже використовуєте, чи є вона вбудованою і яких розмірів, чи зберігаєте Ви на кухні запаси круп, овочі, консерви. Ще один немаловажливий фактор, про який інколи забувають – зріст тієї людини, яка «відповідає за кухню». Під зріст варто підбирати висоту робочої поверхні та розташування і висоту верхніх тумб.
   Для виробництва кухонних меблів зазвичай використовують МДФ, ДСП, постформінг, софтформінг, рамочний профіль і ДВП. З дерева виготовляють взагалі тільки фасади (дверцята) кухонь і лише дуже елітні меблі виготовляються повністю з деревини, але це велика рідкість і звичайно вони дуже дорого коштують.
   Але більшість стандартних кухонь виготовляються з ДСП і МДФ. ДСП – це плита з проклеїної стружки деревини, ламінована пластиком під структуру дерева або різних кольорів. З неї виготовляють сам корпус меблів і фасади. ДСП може мати товщину 16 та 18 мм, але зустрічається тощина 22 та 25 мм. Краї ДСП кромкують стрічкою в колір плити або контрасний. Стрічка може бути меламінова (але вона дуже зазнає механічного впливу і з часом може відставати) та пластиком товщиною 0,5 та 2 мм. Стрічкою товщиною 2 мм зазвичай крайкують фасади та відкриті полиці ДСП.
   Фасади кухні можуть бути також з МДФ, яка має вигляд товстого шару картону, для фасадів зазвичай використовують товщину 16 та 19 мм, поверхня ламінована, фарбована, лакована або шпонована натуральним деревом або штучним шпоном. Дверцята кухні можуть бути також скляними в рамі з МДФ чи ДСП. В даний час дуже широкий вибір меблевого фігурного скла, яке може бути з різними малюнками або матовим, тонованим різними кольорами. Використовують також вітражне скло, яке дуже красиво виглядає, але коштує чимало.
   Задня стінка кухні виготовляється з ДВП.
   Кухонні стільниці бувають з ламінованої МДФ, натурального та штучного каменю, постформінгу. Також в якості стільниць використовується коріан – високотехнологічний матеріал на основі акрилової смоли, мінерального наповнювача та пігменту. Він довговічний, стійкий до хімічних впливів, нетоксичний.
   Стільниці з натурального каменю дуже ефектні та красиві, але мрамор та граніт дуже бояться кислот, тендітні, можуть тріснути навіть від пролитого чаю, на мраморі і травертині можуть лишитись плями від жиру та вина.
   Кухні економ классу комплектуються стільницями з ламінованого МДФ. Цей матеріал має багату гамму кольорів, товщину 28 і 38 мм, водостійкий. Поверхня стільниці може бути матова, глянцева та під структуру деревини. Дуже ефектно виглядає глянцева поверхня, але вона нестійка до подряпин, тому якщо Ви полюбляєте на кухонній столешні розкачувати вареники, то такий варіант Вам не підійде.
   Багатьом до вподоби кутове розташування кухні, тому на столешні з»являються додаткові шви. Для того, щоб захистити їх від деформації та «розбухання», використовують металеві скоби-стяжки.
   Внутрішня «начинка» кухні також має велике значення, тому що фасади – це лише форма, за якою криється її зміст. Наприклад, дуже широкий вибір ящиків для кухні: існують ящики з двойним дном, з гумовими килимками, що виймаються, з лінійними розподіленнями, з вертикальними розграниченнями, з дерев»яними та пластиковими лотками для столових приладів. Дуже практичні висувні робочі поверхні: дошки-столики, під якими понтуються такі самі висувні лотки для столових приладів. Добавимо сюди безліч кутових розсувних обертаючихся елементів, «каруселей», що дозволяють ефективніше використовувати простір кутової секції. Ще один витвір мистецтва – шест-стійка, на якій розташовуються круглі чи напівкруглі скляні та металеві полиці для овочів, фруктів, келихів і чого-завгодно, які до того ж обертаються навколо своєї осі. По периметру кухні можна розташувати полиці-релінги, на які можна повісити різне кухонне приладдя: баночки для спецій, ополоник, сито, лопатку тощо.
   Вибір фурнітури – дуже важлива задача для власника кухонних меблів, тому що вона виконує не тільки практичні функції, але й естетичні. Щоб Ви не вибрали – тепло дерев»яних ручок, блиск металевих, сніжну білизну фарфорових чи абстракцію пластикових – Ваша кухня повинна задовольняти Вашим естетичним вимогам і підкреслювати свою неповторність і індивідуальність.
   Наш дизайнер допоможе Вам зорієнтуватися у виборі фурнітури і усіх інших комплектуючих для Вашой кухні, а також підкаже, як підготувати приміщеня для її встановлення і прорахує точну вартість замовлення.

"Твій стандарт"
Категорія: Меблі для кухні | Переглядів: 5756 | Додав: KalushInforM | Теги: Медлі для кухні | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Перевести сторінку
Скажи клас !!!
Огляд сайту
Форма входу
Новини на тему
Меблі у дитячу [1]
Меблі у вітільню [1]
Меблі у спальню [1]
Меблі у прихожу [1]
Меблі для кухні [1]
Шафи - купе [1]
Меблі для бізнесу [2]
М'ягкі меблі [2]
Стіл і стілець [2]
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Партнер сайту
Місце для реклами
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0