Головна » 2012 » Лютий » 16 » Меблі у дитячу кімнату
00:59
Меблі у дитячу кімнату
Меблі у дитячу кімнату


   Дитяча кімната - це величезний простір для Вашої фантазії, адже вона використовується і як спальня, і як класна кімната, і як парк розваг, і як майстерня для "юного зробисама" та ще об"єднує в собі багато різних функцій.
   Взагалі дитячу кімнату краще обставляти згідно з побажаннями Вашої дитини і разом із нею, Ви отримаєте багато задоволонення від такої сумісної праці. Для вибору меблів потрібно орієнтуватися, у першу чергу, на вік дитини і на розміри кімнати. Кольорова гамма має бути "веселою" - блакитні, рожеві, зелені, жовті кольори будуть в самий раз, але для більш дорослої дитини краще підібрати спокійну гаму.
   До того ж меблі для дитячої кімнати. так само як і загальний дизайн інтер"єру краще змінювати відповідно віку Вашої дитини:
 - перший раз - коли вона починає ходити (2-3 роки). В цей час їй потрібно більше простору, тому що уся її діяльність проходить на підлозі. Краще обставити кімнату мінімумом меблів бажано без гострих кутів і виступів, щоб юний "дослідник" не нашкодив собі синцями та шишками.
 - другий раз - коли дитина йде до школи (6-8 років). У цей час краще поставити зручний письмовий або комп"ютерний стіл, облаштувати книжні та інші полиці, гачки для портфелю та ящички для усіляких дрібниць. Стіл краще розташувати так, щоб він достатньо освітлювався і встановити додаткове джерело освітелення - настільну лампу або вмонтувати галогенні лампи в полицю над письмовим столом. Особливу увагу потрібно привернути стільцю, на якому буде сидіти дитина, щоб він був зручним і не відбувалося викривлення постави.
 - третій раз - коли дитина прагне бути самостійною і дорослою. У цей час облаштування її кімнати повинно бути більше схожим на "дорослу" кімнату, а не на дитячу, тому що підліток починає асоціювати себе з дорослою людиною і хоче, щоб у нього усе було "як у дорослих". В цей час потрібно продумати, де встановити комп"ютер, принтер, сканер, відеомагнітофон, DVD, музичний центр, синтезатор тощо.
   У деяких батьків виникають труднощі при облаштуванні кімнати для двох дітей, особливо, коли ті різного віку.
   У цьому випадку, якщо дозволяють розміри кімнати, краще за все організувати кожному свою робочу зону у різних кутах кімнати, які облаштувати відповідно до віку, статі та уподобань кожної дитини, наприклад розділити їх кольором.
   Для кімнати невеликих розмірів виходом із ситуації, що склалася, стане двохярусне ліжко, на якій можна облаштувати два спальні місця - для дитини, меншої за віком - знизу, для більшої - зверху. Сходи на "другий поверх" можна зробити у вигляді ящичків для усіляких дрібниць або білизни.
   Як варіант, двохярусне ліжко можна зробити і для однієї дитини - у цьому випадку зверху буде саме ліжко, а знизу - робоча зона (стіл, полиці, шафки або тумби).
   Але яким би чином не була оформлена дитяча кімната, необхідною умовою дитячих меблів є екологічно-чисті матеріали для їх виробницва. Найкращим варіантом, безумовно, є натуральне дерево - вільха, клен, береза. У сучасних "біомеблів" усі складові зроблені з натурального дерева: полиці, перегородки, боковини ящиків і т.п. Але і коштують вони відповідно недешево. Меблі із сосни дешевші, але на них можуть залишитись сліди навіть від незначних механічних ушкоджень.
   Наступним за ціновою категорією йде МДФ, коштує він дешевше дерев"яного масиву, але мало чим поступається йому у якості, а в деяких випадках навіть краще (цей матеріал вологостійкий і менш деформується від впливів навколишнього середовища).
   Найдешевшим є ДСП, ця плита особливо практична, представлена широкою гаммою кольорів.
   Щодо м"яких меблів в дитячий кімнаті, краще не використовувати алергенних наповнювачів: пух, пір"я тощо, а матраци для ліжок повинні бути ортопедичними, щоб у віці найбільшого фізичного розвитку і росту дитина не зазнала таких хвороб, як сколіоз, остеохондроз і т.д.

"Твій стандарт"
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Меблі у дитячу | Переглядів: 2622 | Додав: KalushInforM | Теги: Меблі у дитячу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Перевести сторінку
Скажи клас !!!
Огляд сайту
Форма входу
Новини на тему
Меблі у дитячу [1]
Меблі у вітільню [1]
Меблі у спальню [1]
Меблі у прихожу [1]
Меблі для кухні [1]
Шафи - купе [1]
Меблі для бізнесу [2]
М'ягкі меблі [2]
Стіл і стілець [2]
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Партнер сайту
Місце для реклами
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0